Розробки

Нові сорти помідору промислового типу

  • Сорти помідору селекції Інституту зрошуваного землеробства НААН
       В Інституті створюються нові сорти помідору промислового типу з урожайністю при зрошенні 80-120 т/га, в неполивних умовах 35-40 т/га, з вмістом сухої речовини, відповідно, 7,2 і 5,6%. Дані сорти за продуктивністю не поступаються зарубіжним аналогам, а за якісними показниками плодів перевищують їх.

sorti pomidora   Сорт помідора Легінь. Середньоранній сорт, вегетаційний період від масових сходів до початку дозрівання складає 110 днів. Сорт інтенсивного типу, універсального використання та придатний до комбайнового збирання. Рослина за типом розвитку – детермінантна, висотою 50–55 см, прямостояча, добре облистнена. Лежкість і транспортабельність плодів добрі. Вміст в плодах розчинної сухої речовини – 5,60–5,90%, цукру – 3,2–3,5%, аскорбінової кислоти – 21,5–22,5 мг–%, кислотність – 0,44–0,48%. 

   Сорт помідору Кумач. Середньостиглий, вегетаційний період від масових сходів до початку дозрівання складає 112–116 днів. Рослина за типом розвитку – детермінантна, висотою 60–65 см, прямостояча, добре облистнена. Лежкість і транспортабельність плодів добрі. Вміст в плодах розчинної сухої речовини – 5,60–6,00%, цукру – 3,30–3,50%, аскорбінової кислоти – 21,6– 22,5 мг–%, кислотність – 0,42–0,45%. Урожайність: без зрошення 36–38, на зрошенні – 68–78 т/га при товарності плодів – 85–90%.