Лабораторія аналітичних досліджень
Завідувач - кандидат с.-г. наук, Шкода Олена Анатоліївна
|
Склад лабораторії:
Куц Галина Марківна |
|
пров.н.с., кандидат с.-г. наук, с.н.с. |
Степанова Ірина Миколаївна |
|
ст. н.с., кандидат с.-г. наук |
Гусєва Людмила Григорівна |
|
лаборант |
Скора Олена Іванівна |
|
лаборант |
Шевчук Марія Євгенівна |
|
технік |
Лабораторію створено у 1969 році. Головною метою досліджень є випробування хімічного та мікробіологічного складу ґрунту, технологічної якості зерна, хімічного складу рослинної продукції.

Співробітники лабораторії проводять широкий спектр аналізів згідно зі Свідоцтвом про атестацію № 03-0001/2019 від 06.05.2019 року та мають право на проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду при контролі стану навколишнього середовища і роботах із забезпечення захисту життя та здоров'я громадян.
Спільно з селекційними підрозділами виконується робота зі створення нових сортів та гібридів сільськогосподарських культур.
Вид послуг, які виконуються:
Агрохімічний аналіз ґрунту: вміст нітратного азоту, рухомого фосфору та обмінного калію, гумусу, нітрифікаційна здатність, вміст органічної речовини, сольовий склад води та ґрунту, рн.
Мікробіологічний склад ґрунту: амоніфікуючі, олігонітрофільні, денітрифікуючі, нітрифікуючі, целюлозо руйнівні бактерії.
Біохімічний склад кормів, овочів, картоплі, зерна, насіння с.-г. культур: вміст протеїну, жиру, золи, сухої речовини, клітковини, нітратів, переварюваного протеїну, кормових одиниць, загального цукру, каротину, крохмалю, вітаміну с, фосфору, калію, рн.
Технологічні аналізи зерна пшениці, рису, проса, ячменю: вологість, засміченість, натура, вміст сирої клітковини, хлібопекарські якості муки, склоподібність.
В лабораторії ви також отримаєте:
- консультації з відбору зразків ґрунту, води, с.-г. продукції для аналізу;
- рекомендації з використання добрив під сільськогосподарські культури.